Gespot: Volkswagen Beetle Cabrio

VW Beetle Cabrio 2013
Volkswagen ontwikkelt een Cabrio-versie van de nieuwe Beetle en daar zijn foto’s van!

Nu, op het eerste zicht lijken dit foto’s van de vorige VW Beetle Cabrio, maar schijn bedriegt. Wie wat langer kijkt, ziet dat de koetswerkpanelen minder goed aansluiten dan we van VW gewoon zijn en dat de koplampen en achterlichten maar pover aangebracht zijn. Onderhuids schuilt dus de technologie van de nieuwe VW Beetle, al wil Volkswagen laten uitschijnen dat dit het oude model is.

De lijn van de nieuwe VW Beetle Cabrio doet ons een beetje denken aan de VW Beetle E-Bugster Concept die recent werd voorgesteld. Daar waar het elektrische model een harde kap krijgt, zal de Cabrio weliswaar een stoffen dak krijgen. De VW Beetle Cabrio zou tegen het einde van 2012 op de markt moeten komen.

Onder de motorkap verwachten we geen verrassingen, de instapper aan benzinezijde zou een 1.2 TSI-blok worden met 104 pk, verder vinden we nog een 1.4 TSI met 158 pk en een 2.0 TSI met 200 pk in het benzinegamma. Diesel stoken kan dan weer met een 1.6 TDI met 104 pk en een 2.0 TDI met 140 pk. Verder zou er ook nog een Beetle R komen, de 2.0 liter turbomotor die hem aandrijft braakt naar alle waarschijnlijkheid 265 pk uit. Klinkt lekker! (via AC)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...