Bentley Hybride en SUV op komst

Bentley Hybrid
Nieuwe details over een Bentley met milieuvriendelijke aandrijflijn bereiken de oppervlakte.

CEO Wolfgang Dürheimer bevestigde de plannen voor een plug-in hybride reeds enkele maanden geleden, nu raken echter meer details bekend. In een gesprek met Car & Driver gaf hij te kennen dat het hybride systeem gebaseerd zal zijn op technologie van moeder Volkswagen. Bentley ziet hybride technologie immers niet als iets om zich mee te differentiëren, gewoon als een must-have. Saai wordt de hybride echter niet, de elektromotor kan zowel gekoppeld worden aan de twin-turbo 4.0-liter V8 of de grotere W12. De volledig elektrische actieradius van de hybride Bentley zou 25 tot 30 km bedragen.

Verder bevestigde Dürheimer dat nog dit jaar een finale beslissing genomen wordt over de Bentley SUV, waarvan het designproces zo goed als afgelopen is. Volgens de man kan de SUV cruciaal zijn voor markten als Rusland, China en ook de Verenigde Staten. Zoals het een Bentley bovendien betaamt, verwachten we een zee van duurzame materialen ter personalisatie van de wagen. Een configuratie voor zowel vier als vijf personen zal beschikbaar zijn. De SUV zal ook iets aan de grotere kant zijn, maar nodigt toch nog uit om zelf te rijden. Onder de motorkap tot slot verwachten we zowel de nieuwe twin-turbo V8, de W12 of de hybride aandrijflijn. (Via:Car&Driver)

Bentley SUV

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...