Frankfurt ’11: Infiniti FX50 Performance Concept

Infiniti FX50 Performance Concept
De Infiniti FX50 Performance Concept laat zien wat een F1-piloot wil van een SUV.

Aangezien Infiniti sponsor is van het Red Bull Formule 1 team, mocht Sebastian Vettel even helpen de ultieme SUV naar zijn mening te ontwerpen. Het resultaat is een witte FX met hier en daar wat zwarte accenten. Een aangepaste voorbumper, 21-inch velgen, een subtiele achterspoiler, zijschorten en wat Vettel-badges helpen je de wagen te onderscheiden. Het lijkt op het eerste zicht een ‘gepimpte’ versie van de gefacelifte FX, die voorlopig niet naar Europa komt.

De FX50 Performance Concept staat 20 mm lager op zijn poten dan een standaard FX, de downforce werd eveneens verbeterd. De wagen ging ook op dieet en verloor maar liefst 46 kg. Om Vettel tevreden te stellen is ook wat vermogen noodzakelijk. Een 5.0-liter V8 onder de motorkap zorgt voor 420 pk. De 2049 kg wegende SUV sprint daarmee van 0-100 km/u in slechts 5,6 seconden. De begrenzer werd bovendien verwijderd, met een topsnelheid van 300 km/u als resultaat. Slechts 20 à 30 km/u verwijderd van zijn eigen F1-bolide…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...