Frankfurt ’11: Audi A5 DTM

Audi A5 DTM
In Frankfurt toont Audi haar wapen voor het volgende DTM-seizoen.

BMW komt volgend jaar terug naar het DTM-kampioenschap met een BMW M3 DTM, Audi vervangt de A4 DTM door een A5 DTM. De rivaliteit tussen de Audi RS5 en BMW M3 wordt zo naar een nog hoger niveau getild. De keuze voor de A5 zou ook deels te wijten zijn aan nieuwe regels die de A4 net iets minder liggen. Onder de motorkap ligt naar gewoonte in het DTM-kampioenschap een V8-motor, het vermogen hiervan bedraagt om en bij de 460 pk.

Het nieuwe DTM-seizoen wordt ook een stuk veiliger. Mercedes, Audi en BMW zullen in samenwerking meerdere innovaties invoeren om rampzalige ongelukken te voorkomen. Dat veiligheid van een enorm belang is, maakte de vorige 24-uren van Le Mans namelijk meer dan duidelijk. Twee Audi R18 TDI’s gingen een vrij hevige omhelzing aan met de vangrail, beide bestuurders bleven gelukkig ongedeerd. De A5 DTM zal beschikken over een enorm stevig carbon-fiber monocoque gecombineerd met een stalen rolkooi.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...