Eerste schets: Audi Urban Concept

Audi Urban Concept
Audi komt naar Frankfurt met een baanbrekend ontwerp: de Audi Urban Concept.

Audi komt naar Frankfurt met een innovatief concept. De Audi Urban Concept is een lichtgewicht 1+1-zitter, ideaal voor dichtbevolkte gebieden. Men trachtte elementen te combineren van zowel een racewagen, een fun-object als een stadswagen. De kernwoorden bij dit concept zijn een lichtgewicht constructie, efficiëntie en reductie.

De cockpit werd zo geconstrueerd uit een speciaal carbon, de wielen staan ernaast zoals die van een Ariel Atom. Vooraan mochten LED-strips natuurlijk niet ontbreken. Binnenin zitten de passagiers lekker laag, wat het sportieve gevoel bevordert. Instappen gebeurt op een unieke manier: nadat je het dak naar achteren verschoven hebt, stap je langs boven in.

De aandrijving konden jullie al raden, die gebeurt elektrisch. Twee elektrische e-tron motoren drijven de enorme 21-inch wielen aan, een lithium-ion batterij zorgt voor stroom. Hoeveel vermogen de motoren leveren of hoeveel het wagentje nu eigenlijk weegt, is voorlopig onbekend. Wie weet komen we in Frankfurt meer te weten over deze creatie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...