Enkel vers geld kan D’Ambrosio in F1 houden

Jerome D'Ambrosio
Onze eerste Belgische Formule 1-rijder in 17 jaar, Jérôme D’Ambrosio, heeft nieuwe investeerders nodig om volgend jaar in de Formule 1 te kunnen blijven.

Het is de Luxemburgse miljardair Gerard Lopez die opnieuw aan de alarmbel trekt, eerder deed de manager van D’Ambrosio hetzelfde door de sponsors voor dit jaar aan hun betalingsverplichtingen te herinneren. Gerard Lopez is de man die via Genii Capital in het Formule 1 investeert. Hij is één van de eigenaars van Renault F1 en neemt ook het management van D’Ambrosio onder zijn hoede. Het is dankzij Lopez dat we überhaupt een F1-rijder hebben in ons kleine Belgenland.

Maar aan dit hele F1 avontuur kan vrij snel een eind komen, als Lopez tegen het einde van het jaar geen vers geld kan vinden voor D’Ambrosio, dan is dit meteen ook zijn laatste seizoen in de Formule 1. “We hebben heel veel geld geïnvesteerd in een jongeman die overloopt van talent, die het kan maken en die een heel land vertegenwoordigt,” aldus Lopez. D’Ambrosio zou dan ook gezien moeten worden als een ambassadeur voor België, maar jammer genoeg wordt onze F1-piloot niet gesteund door de Belgische bedrijven.

Van een Clijsters of Henin-effect is duidelijk nog geen sprake, terwijl de wereldwijde media-aandacht voor vrouwentennis volgens Lopez in het niets vervalt met dat van de F1. Het zou de man in ieder geval zwaar choqueren als D’Ambrosio geen steun vindt bij Belgische bedrijven. Sterker nog, momenteel lijkt de interesse in onze F1-coureur groter vanuit het buitenland dan vanuit België. Lopez wil D’Ambrosio volgend jaar graag in een beter team onderbrengen, maar daarvoor moeten snel beslissingen genomen worden. Lopez is in ieder geval niet van plan te wachten tot de Grote Prijs van België voor voldoende steun, de beslissing moet al binnen een paar weken vallen.

Dat er vanuit België geen interesse is om D’Ambrosio te sponsoren verontwaardigt ons. Ok, we zijn een klein land, maar we hebben toch enkele sterke internationale spelers die baat kunnen hebben bij de media-aandacht die de F1 krijgt over de hele wereld. We denken bijvoorbeeld aan staaldraadproducent Bekaert, die over de hele wereld actief is en ook in China een grote speler is. Met een omzet van 3,3 miljard en een nettowinst van 367,6 miljoen euro lijkt er nog wel wat geld over voor een sponsorcontract. Ook onze grote bierbrouwer AB Inbev zou een duit in het zakje kunnen doen. Met een omzet van 25,3 miljard en een nettowinst van 4 miljard dollar, lijkt deze multinational zelfs nog meer geschikt om D’Ambrosio te steunen. Waarom niet de opportuniteit ervan inzien en Stella Artois wereldwijd bekend maken als luxebier? En wat met onze grote Vlaamse baggeraars? Zij verdienen miljarden aan baggerwerken over de hele wereld, ook in het Midden-Oosten en China waar F1 erg populair is. Waarom dan niet onze Belgische F1-piloot helpen en zo België mee op de kaart zetten? Tijd voor actie, of we verliezen een beloftevolle Belgische piloot in de Formule 1. (Via: Sporza)

Jerome D'Ambrosio

Deel dit bericht:

1 reactie op "Enkel vers geld kan D’Ambrosio in F1 houden"

  1. Bob-S 27-05-2011 om 12:15

    Ik zou het echt spijtig vinden als hij volgend jaar niet meer mag rijden.
    Hopen dat er snel een paar sponsoren uit de bus komen.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...