Spyshots: Audi R8 GT Spyder

Spyshots Audi R8 GT Spyder
Eerst hadden we geruchten, dan een impressie, vervolgens kregen we schetsen van hoe een dakloze R8 GT er zou kunnen uitzien. Vandaag zijn we aan de volgende stap gekomen, we hebben namelijk spyshots van de krachtige cabrio.

De GT-versie werd gebouwd om de racefanaten wat plezier te gunnen. Een standaard R8 is zeker geen lammetje, maar de meer ervaren piloten vonden de wagen toch teveel afgesteld op gebruiksgemak en comfort. Omdat Audi ook een gewone R8 Spyder heeft, die in beide motorisaties beschikbaar is, is het geen onlogische stap dat er nu ook een hardcore R8 cabrio komt. Of een cabrio rationeel verenigbaar is met een sportwagen waar de focus ligt op prestaties en gewichtsbesparing laten we achterwege. De concurrentie doet het ook en aangezien Audi de grootste wil zijn tegen 2018 volgen ze zonder tegenzin.

Met deze beelden in het heerlijk blauw hebben we dus de officieuze bevestiging dat de Lamborghini Gallardo Performante en Ferrari 430 Scuderia 16M concurrentie krijgen uit de Duitse hoek. Als we aannemen dat de R8 GT Spyder dezelfde krachtbron krijgt als zijn coupé-broer dan zal die V10 goed zijn voor 560 pk en een topsnelheid die boven de 300 km/u ligt. Daarmee zal hij 50 pk meer hebben dan de 16M, maar 10 minder dan zijn VAG broer, de Gallardo. Ook voor de productie van de Spyder rekenen we op een gelimiteerde oplage, wees er dus maar snel bij als je verlangt naar deze krachtigste cabrio van Audi ooit. Qua prijzen rekenen we op net geen 200.000 euro, maar voor slechts 130.000 euro krijg je nog steeds een gewone Spyder V8 mee. Voor nog eens 30.000 euro extra krijg je zelfs een exemplaar mee met een V10 motor die goed is voor 525 pk. (Via TS)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...