Lamborghini gaat voor 4.000 Aventadors


Naar verluidt zal de nieuwe Lamborghini Aventador een gelijkaardig productieaantal halen als zijn tien jaar oude voorganger, de Murciélago.

Volgens bronnen uit de Lamborghini fabriek te Sant’Agata in Italië, kunnen de carbon matrijzen die gebruikt worden voor de monocoque tot 500 keer gebruikt worden vooraleer ze vervangen moeten worden. Een geprojecteerd budget voor acht sets matrijzen, doet een maximum productie van 4000 wagens vermoeden. Van de Murciélago werden 4099 exemplaren gebouwd.

In tegenstelling tot zijn voorganger brengt de Aventador een gewichtsbesparing, een toename in vermogen, grotere efficiëntie en betere prestaties met zich mee. De 6.5-liter V12 levert een vermogen van 700 pk, genoeg om de 1575 kg wegende vierwielaangedreven Aventador naar 100 km/u te katapulteren in amper 2,9 seconden. De topsnelheid bedraagt maar liefst 350 km/u, terwijl de CO2-emissie met 20 procent gedaald is ten opzichte van de Murciélago. (Via: Autocar)

Lamborghini Murciélago

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...