Officieel: Volkswagen Golf Cabrio

Volkswagen Golf Cabriolet
De Volkswagen Golf Cabrio is terug! Volkswagen zal het model op het autosalon van Genève voorstellen.

De Volkswagen Golf Cabrio biedt plaats voor vier personen en maakt gebruik van een innovatieve soft top die in 9,5 seconden geopend kan worden. Voor de styling maakt het merk gebruik van de driedeurs Golf, maar het model krijgt wel een vernieuwde achterkant, een lagere daklijn en een steiler windscherm. De Golf Cabrio krijgt steeds LED achterlichten zoals we die kennen van de Golf GTI. Ook aan de veiligheid werd gedacht, zo is er plaats voor een automatische roll-over bar, 5 airbags en ESP.

Onder de motorkap vinden we zes turbomotoren met vermogens tussen 105 en 210 pk. Hiervan zijn er vijf bestelbaar met de DSG automaat met dubbele koppeling, terwijl drie motoren beschikbaar zijn met de zuinige BlueMotion technologie. Zo verbruikt de nieuwe Golf Cabrio in combinatie met de 1.6 TDI en BlueMotion pakket amper 4,4 liter/100 km. De basisprijs van de Golf Cabriolet bedraagt in Duitsland 23.625 euro, de prijzen in België zullen hier niet ver vanaf liggen.

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen Golf GTD

Deel dit bericht:

4 reacties op "Officieel: Volkswagen Golf Cabrio"

 1. MRM 23-02-2011 om 12:01

  Dat vrouwelijk schoon is wellicht niet standaard?

 2. Marc 23-02-2011 om 14:08

  Wat dan met de Volkswagen Eos?

 3. MRM 23-02-2011 om 18:46

  Die positioneert zich iets hoger, maar of er in de realiteit veel verschil zal zijn is maar de vraag.

 4. Kristof L 23-02-2011 om 21:22

  Dan toch liever de Eos, is echt van ’t begin af een cabrio…
  Hoewel, in’t wit zal deze nog wel meevallen maar in dit kleur vind ik hem best saai…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...