Geruchten: Audi Q3

Audi Q3
Nieuwe details over Audi’s langverwachte Q3 komen stilaan aan de oppervlakte.

Volgens de laatste geruchten zou de Audi Q3 hetzelfde platform krijgen als de Volkswagen Tiguan. Audi wil met de Q3 de strijd aangaan met de BMW X1 en de toekomstige Mercedes BLK. Qua styling zou het model gelijkenissen vertonen met het Cross Coupe Quattro concept dat debuteerde op het autosalon van Shanghai in 2007.

Bij de lancering zou alvast de 2.0-liter TFSI beschikbaar zijn, zowel in een versie met 170 pk als in een versie met 211 pk. Er zou ook een 2.0-liter TDI tot de keuze behoren, die een vermogen van 170 pk op het wegdek neerzet. De genoemde motoren zouden gelinkt worden aan de reeds bij Audi gekende transmissies. De CO2-uitstoot zou variëren tussen de 158g/km en 184g/km.

De grote vraag is natuurlijk wanneer we dit model te zien zullen krijgen. Hoogstwaarschijnlijk zal de Q3 onthuld worden op de Frankfurt Motor Show die in september plaatsvindt. De wagen zou vervolgens vanaf oktober in Duitsland verkocht worden. (Via:WCF)

Audi Q3

Deel dit bericht:

1 reactie op "Geruchten: Audi Q3"

  1. Mrnix 19-01-2011 om 13:42

    ugly as hell

Reageer

Reactie aan het plaatsen...