Gallardo Bicolore: NOG een versie van de Gallardo

Lamborghini Gallardo SE
Lamborghini zit niet stil met de ontwikkeling van de LP700 Aventador, maar toch zouden ze de Gallardo niet vergeten. Zo zou er alweer een special edition aankomen, deze keer de Bicolore of Tricolore.

Fans die het al wat langer volgen denken direct aan de Gallardo SE – zie foto’s – uit 2005, waar er ook 2 kleuren werden aangeboden, zowel qua koetswerk- als interieurkleur. Redelijk uniek, want er waren toen maar 250 exemplaren van die Gallardo serie verkocht. Behalve de duotone kleurstelling kregen de eigenaars ook nog eens speciale “Callisto” velgen en een kleine vermogenstoename (+20pk). Men kon kiezen uit 2 naamloze grijstinten, wit “Baloon White“, geel “Giallo Midas“, oranje “Arancio” en groen “Verde“, steeds gecombineerd met een zwart doorlopend dak.

Vorige week heeft Lamborghini de namen Gallardo Bicolore en Tricolore geregistreerd, wat de geruchten lijkt te bevestigen. Men zei ook al een tijdje dat de Performante niet het afscheidsmodel ging zijn van de Gallardo serie, misschien maakt de Bicolore meer kans als uitzwaai model. De Tricolore is ook al eens de revue gepasseerd, ten tijde van de WK overwinning van Italië. Aangezien Spanje laatstleden het WK won kunnen we die link niet nogmaals gebruiken. De onthulling van deze versie zou gepland staan voor het autosalon van Detroit begin januari. Omdat het voornamelijk om optische aanpassingen zou gaan hoeft Lamborghini geen aparte assamblagelijn op te starten, waardoor de leveringen reeds in februari zouden kunnen starten. (Via TS)

Lamborghini Gallardo Bicolore SE 2011

Lamborghini Gallardo Bicolore SE 2011

Deel dit bericht:

2 reacties op "Gallardo Bicolore: NOG een versie van de Gallardo"

  1. PJS 24-11-2010 om 19:55

    Lamborghini begint wel Porsche-allures te krijgen.. Zullen we het binnenkort ook moeilijk krijgen om alle beperkte reeksen uit elkaar te houden?

  2. jb 26-11-2010 om 21:31

    het doel is 2-erlei
    1. continu aandacht houden van de media
    2. meer proberen te verkopen door te diversifiëren / individualiseren

Reageer

Reactie aan het plaatsen...