Spyshots: nieuwe Toyota Yaris

nieuwe Toyota Yaris 2012
Er doken eerder al foto’s op van de nieuwe Toyota Yaris, nu zijn er ook spyshots in onze mailbox binnengevallen. De looks van de Yaris veranderen dramatisch.

Daar waar de Yaris momenteel een bolle, lieve, kleine, schattige wagen is, zal de opvolger een stuk hoekiger en sportiever voor de dag komen. Dat zagen we al op de gelekte foto’s en dit wordt nu ook bevestigd dankzij de spyshots in dit artikel. De afmetingen van de nieuwe Yaris lijken ongeveer gelijkaardig aan die van zijn voorganger.

We zien op eerdere foto’s dat de Yaris aan de binnenkant behoorlijk futuristisch zal worden. Het dashboard wordt minimalistisch, maar uiterst modern. Tegen 2012 zou de nieuwe Yaris op de weg moeten rondrijden. We mogen ons bovendien ook aan een hybride variant verwachten. Die zal in Valenciennes, Frankrijk gebouwd worden.

Deze hybride variant zal wellicht geen nood hebben aan de 1.8 liter grote benzinemotor die de Toyota Prius en de Toyota Auris HSD voor hun aandrijving gebruiken. Toyota zal wellicht kiezen voor de 1.0 liter of 1.33 liter grote benzinemotoren die het momenteel heeft in haar gamma om deze hybride techniek op toe te passen. (Via: AC)

Lees hier onze rijtest met de Toyota Prius.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Spyshots: nieuwe Toyota Yaris"

  1. Mrnix 18-11-2010 om 16:28

    zeker kat kit niet een in de prak gereden yaris is? 😛

Reageer

Reactie aan het plaatsen...