Gelekt: MPV-versie van Toyota Prius

Toyota Prius MPV
Toyota zal normaal gezien een grote versie van de Toyota Prius voorstellen op het autosalon van Detroit. De eerste beelden zijn inmiddels gelekt…

Onder de motorkap komt het gekende hybride aandrijfsysteem van Toyota te liggen. Of dat hetzelfde zal zijn als in de Prius en de Auris HSD is niet 100% zeker, maar de kans dat dat het geval zal zijn, is redelijk groot. De Prius wordt aangedreven door een elektromotor én door een verbrandingsmotor. Die combinatie levert 136 pk op en een gematigd verbruik en een gematigde CO2-uitstoot.

De Auris HSD heeft op papier bijvoorbeeld voldoende aan 3,8 liter per 100 km en stoot slechts 89 gram CO2 uit per km. Dat maakt hem goed voor een ecopremie van maar liefst 15% op je aankoopprijs. Of de grote versie van de Prius voldoende zal hebben aan het vermogen van 136 pk, is dan weer een andere vraag.

Aan de buitenkant zien we wat we zouden verwachten. Een groot model dat onmiskenbaar een Toyota is. En ondanks het feit dat Toyota vaak nogal conservatief blijft met haar vormgeving, ziet dit busje er toch redelijk fraai gelijnd uit. Voor een MPV dan toch! Milieubewuste consumenten met een gezin weten alvast weer waarvoor ze sparen! (via AB.it)

Lees hier onze rijtest met de Toyota Prius.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Gelekt: MPV-versie van Toyota Prius"

  1. Pieter Aertgeerts 28-10-2010 om 10:48

    Het zou een oude photoshop zijn, en dus niet de MPV Prius variant.
    http://carscoop.blogspot.com/2010/10/busted-2011-toyota-prius-mpv-picture-is.html

Reageer

Reactie aan het plaatsen...