Er komt geen Audi Q5 en Q7 RS

Audi Q5 Custom Concept
Audi heeft duidelijk gemaakt dat er geen RS-versies komen van de Audi Q5 en Q7.

De Italiaanse website Autoblog.it heeft via Stephan Reil, die hoofd technische ontwikkeling is bij Audi, vernomen dat Audi geen RS-versies zal bouwen van de Q5 en Q7 om te concurreren met de BMW X5 M en X6 M. Volgens Reil is het technisch wel mogelijk, maar de RS badge representeert volgens hem de maximale expressie van prestaties en rijdynamiek. Audi zal zich dus niet laten verleiden om een RS badge op de achterkant van zijn SUV’s te kleven. Althans, op dit moment toch niet.

Audi heeft vorig jaar een Q5 Custom Concept getoond op de Wörthersee Tour in Oostenrijk. Dat conceptmodel kreeg een 3-liter V6 TFSI met 408 pk en 500 Nm koppel, volgens velen was dit de voorloper voor een toekomstige Q5 RS. Maar dat blijkt nu niet te kloppen. Audi sluit echter de komst van een S-versie van de Q5 niet uit, misschien zou de Q5 S gebruik kunnen maken van de 3-liter V6 TFSI uit de S4 die 333 pk en 440 Nm koppel levert. (Via: Autoblog.it)

Audi Q5 Custom Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...