Audi R8 RS in de maak? UPDATE: Audi R8 door MTM

Audi R8 RS
AutoExpress
spotte deze speciale versie van de Audi R8. Het zou gaan om een lichtgewicht versie met maar liefst 600 pk.

Op het gefotogafeerd model – dat vastgelegd werd rond de Nürburgring – zien we een nieuwe voorsplitter, nieuwe zijschorten, een plastieken motorkap achteraan en grotere luchtinlaten. Achteraan zien we duidelijk dat de uitlaten een andere plek innemen, wat wijst op motorische aanpassingen. Verder beschikt dit model over gigantische remschijven.

Dit nieuwe model zou een echte drivers car moeten worden, enkel een enorme spoiler en een rolkooi lijken te ontbreken. Binnenin zitten er Recaro sportstoelen, die dankzij hun kuipvorm de bestuurder mooi op hun plaats moeten houden. Het vermogen zou neerkomen op 600 pk en wellicht zal er ook behoorlijk wat bespaard worden op gewicht, wat deze wagen een rasechte concurrent voor de 911 GT2 RS moet maken.

De wagen zal gebouwd worden door tuner MTM, wat de striping op de wagen verklaart. Die striping hebben we immers nog nooit op een testmule van Audi tegengekomen. Verder verraadt MTM zichzelf door de nummerplaat, wanneer je hier op inzoomt, kan je namelijk MTM lezen. Ook de testplaten zijn niet afkomstig van de RS-afdeling van Audi. (via 4T)

Audi R8 RS

Audi R8 RS

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...