Lamborghini Gallardo nummer 10.000 geproduceerd!

Lamborghini Gallardo 10000
Lamborghini heeft een nieuw productierecord bereikt, deze week is Gallardo nummer 10.000 van de band gerold in Sant’Agata.

De Lamborghini Gallardo is daarmee de meest succesvolle Lamborghini ooit. De originele Gallardo Coupé werd gelanceerd in 2003, later werd het modelgamma uitgebreid met een Spyder en Superleggera versie samen met enkele speciale edities zoals de Gallardo SE en Nera. De huidige Gallardo LP 560-4 werd gelanceerd in 2007, één jaar later volgde de LP 560-4 Spyder. Ook van de huidige generatie Gallardo werden speciale edities gemaakt: zo kregen we de LP 550-2 Valentino Balboni met achterwielaandrijving en de extra lichte Gallardo LP 570-4 Superleggera die met een topsnelheid van 325 km/u en een sprint van 0 naar 100 km/u in 3,4 seconden de snelste Gallardo is.

Voor Stephan Winkelmann, CEO van Lamborghini, is de productie van Gallardo nummer 10.000 een belangrijke mijlpaal voor het merk. Lamborghini is momenteel vertegenwoordigd in 45 landen bij meer dan 120 dealers, de kracht en présence van de Gallardo speelt volgens Winkelmann een significante rol in de groei en herkenning van het merk. De Lamborghini Gallardo won verschillende internationale prijzen voor zijn prestaties en design. De wagen werd ook erg vaak gebruikt in films en videoclips, het clientèle bestaat dan ook voor een groot deel uit celebrities, sportmensen en VIPs.

Gallardo nummer 10.000 werd uitgevoerd in het “Midas” geel en is voor China bestemd, de mijlpaal zal extra gevierd worden op de “Lamborghini Day” in Shanghai op 25 juni. Op het event zal Lamborghini acht wagens uit zijn gamma tentoon stellen.

Lamborghini Gallardo 10000

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...