Officieel: Nieuwe Volkswagen Jetta

Nieuwe Volkswagen Jetta
Op de vooravond van het autosalon van New York stelt Volkswagen reeds de nieuwe Jetta voor.

Volkswagen stelt dadelijk de nieuwe Volkswagen Jetta voor op het autosalon van New York. Het model is wereldwijd reeds 9,6 miljoen keer verkocht en is onder andere in de Verenigde Staten een verkoopstopper. Opvallend is het feit dat de Jetta niet langer het onderstel deelt met de Golf, de wagen is dan ook flink gegroeid ten opzichte van zijn voorganger. De wielbasis is met 7 centimeter toegenomen en de wagen is in totaal 9 centimeter langer geworden. De nieuwe Jetta is dus ruimer, biedt meer comfort en moet ook op het gebied van prestaties op een hoger niveau staan.

Net als het exterieur kreeg ook het interieur een flinke opfrissing. De designers en ingenieurs hebben het interieur tot in de kleinste details afgewerkt, de kwaliteit en het oog voor detail is wezenlijk verbeterd en moet de concurrenten van de Jetta buitenspel zetten. Het vergroten van de wielbasis impliceert meer beenruimte op de achterbank, ten opzichte van het vorige model is er nu 6,7 centimeter meer beenruimte beschikbaar. De nieuwe Jetta krijgt onder andere een nieuw stuurwiel met optionele functieknoppen en ook op het gebied van ergonomie werd vooruitgang geboekt. Standaard wordt de wagen uitgerust met zes airbags.

Het motorgamma stelt brandstofefficiëntie voorop, in Europa zijn zes verschillende motoren beschikbaar waarvan er vier voor het eerst in een Jetta te vinden zijn. Instappen doe je met een 1.2 TSI met 105 pk of een 1.6 TDI met 105 pk. Verder is er aan benzinezijde nog een 1.4 TSI met 122 of 160 pk en een 2.0 TSI met 200 pk. Wie liever voor een dieselmotor kiest kan terecht bij een 1.6 TDI met 105 pk of een 2.0 TDI met 140 pk. Behalve de 1.2 TSI kunnen alle motoren met een zuinige DSG-automaat uitgerust worden. Prestatiecijfers zijn nog niet bekend, maar de verbruikscijfers zijn wel al beschikbaar. Zo verbruikt de 1.2 TSI maar 5,3 liter/100 km (123 gram CO2/km) en verbruikt de 1.6 TDI maar 4,1 liter/100 km (109 gram CO2/km). Daarmee is de Jetta de meest efficiënte 4,6 meter lange sedan ter wereld.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: Nieuwe Volkswagen Jetta"

  1. Jur 15-06-2010 om 20:27

    Achterkant audi a4?
    Achterlichten audi a6?
    Voorkant Volkswapen pheaton?

  2. PJS 15-06-2010 om 23:44

    Dat de nieuwe Jetta de familieneus van Volkswagen zou meekrijgen lijkt mij vrij logisch. De achterkant lijkt mij inderdaad ook voort te bouwen op de karaktertrekken van de Volkswagen familie. Het resultaat lijkt mij echter significant verschillend genoeg aan het huidige Volkswagen modellengamma.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...