F1 trekt terug naar Amerika

F1 Amerika
Het Formule 1 circus zal in 2012, na een jarenlange afwezigheid, terug Amerika aandoen voor de GP van Amerika.

Men trok in 2007 de stekker uit de Grote Prijs van Amerika, na een laatste overwinning van Lewis Hamilton in zijn McLaren. Het circuit van Indianapolis voldeed niet meer aan de noden om een echt spannend circuit te zijn. Normaal wordt hier de Indy 500 gereden, een afstandrace in een ovaal, zoals we dat wel vaker zien in typisch Amerikaanse films. Speciaal voor de Formule 1 had men er bochten aangelegd, maar dat volstond duidelijk niet meer voor Ecclestone & Co, vandaar dat ze ermee ophielden in 2007.

Achter de schermen bleven Amerikaanse steden sterk lobbyen voor een nieuwe Amerikaanse GP, met succes nu. De staat Texas krijgt behalve een spiksplinternieuw racecircuit de toezegging van de F1 dat ze vanaf 2012 voor minstens 10 jaar eens langskomen voor de nationale Grote Prijs. Of deze race ten koste gaat van een ander circuit is nog niet duidelijk, maar omdat onze eigenste Grote Prijs van België zo befaamd en geliefd is bij de rijders moeten we nog niet direct gaan wanhopen.

Zowel de teams als de F1 zelf hecht veel belang aan deze Amerikaanse race. Niet alleen worden de kosten zo beperkt, aangezien ze – logischerwijs – zal volgen op die in Canada, waardoor de reiskosten beperkt kunnen worden, ook de miljoenen racefans in Amerika zijn welgekomen. Een nieuw publiek, waar natuurlijk in geïnvesteerd moet worden. Op lange termijn zullen de Europese GP’s langzaamaan afgebouwd worden en vervangen worden door GP’s in de nieuwe welvaartsregio’s zoals Rusland, Brazilië, enzovoort.. (Via DS)

F1 Amerika

Deel dit bericht:

1 reactie op "F1 trekt terug naar Amerika"

  1. koerts 17-11-2012 om 15:32

    sebastian vettel ga gewoon weer winnen in  ook weer kampioen wordt

     

    s

    Sebastian Vettel

Reageer

Reactie aan het plaatsen...