Dan toch geen Polo R

Dan toch geen Polo R
We hoopten het stiekem allemaal, een brute Polo R die de line-up van de Polo zou afmaken. Maar het heeft niet mogen zijn, de VAG groep geeft voorrang aan een Audi S1.

Onlangs kwamen de geruchten nog naar boven dat men bij Volkswagen werkte aan een Polo met meer dan 200pk, de Polo R in navolging van zijn grote broer, de Golf R. De 2.0 motor van die laatstgenoemde zou zijn overgang dan wel weer niet maken, wegens “te krachtig voor het chassis van de Polo“. Waardige vervanger zou het 1.6 benzineblok worden met een turbocharger, goed voor een 200 tal pk’s Met het redelijk lichte gewicht en de sterke koppelkromme zou het zeker en vast een sprintbom worden. Maar hij komt er dus niet, genoeg gedroomd!

Dit alles om de Audi S1, hun komende krachtbom in 2012, tegen zichzelf te beschermen. Een Audi zit in de premiumklasse, dus daar kan men hetzelfde motorblok voor een meerprijs verkopen. Zuiver economisch kunnen we het de heren uit Ingolstadt dus niet kwalijk nemen. De Audi S1 zou ook de eerste S worden zonder het beroemde Quattro vierwielaandrijfsysteem, omdat zo’n overschakeling teveel kosten met zich zou meebrengen. Ook de bekende Duitse top van 250km/u ligt nogal hoog gegrepen, toch zijn we ervan overtuigd dat de S1 voldoende snel zal wezen. (Via Drive)

Audi S1

Deel dit bericht:

2 reacties op "Dan toch geen Polo R"

  1. Mrnix 25-05-2010 om 18:32

    Zonde 🙁

  2. PJS 25-05-2010 om 19:18

    Jammer!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...