Infiniti EX30d heeft een prijs

Infiniti EX30d
Infiniti, de luxe-afdeling van Nissan, heeft de nieuwe EX30d een prijs gegeven. Vanaf €50.300 staat hij op je oprit!

De V6-dieselmotor die de Infiniti EX30d aandrijft, beschikt over 238 pk en 550 Nm. Het gemiddeld verbruik komt neer op 8,5 liter per 100 km, wat niet mis is voor een grote SUV, die de sprint van nul naar honderd in 7,9 seconden klaart. De CO2-uitstoot komt neer op zo’n 224 gram per kilometer.

Infiniti zelf verwacht dat ze het meest de Infiniti GT Premium zullen verkopen, hun topmodel. Die is gunstig uitgerust, met onder meer een hele hoop veiligheidsvoorzieningen. Zo waarschuwt de Infiniti wanneer je buiten de lijnen rijdt en bij een naderende aanrijding, waarschuwt het systeem je op voorhand. Verder is er ook nog een adaptieve cruise-control voorzien in dit pakket.

Standaard beschik je weliswaar ook al over redelijk wat comfort. Voor een zeventraps automaat en meedraaiende koplampen, hoef je bijvoorbeeld niet bij te betalen. Ook vierwielaandrijving, een MP3-speler met 7 luidsprekers en parkeersensoren zijn standaard aangevinkt op de optielijst. Kies je voor de Infiniti EX30d GT, dan krijg je nog ‘ns een lederen interieur en verwarmde zetels.

De EX30d beschikt over de eerste dieselmotor die Infiniti gemaakt heeft. Dankzij het grafietijzeren motorblok, kan er bovendien op gewicht bespaard worden, zonder aan prestaties te moeten inboeten. De motor is bovendien redelijk stil, waardoor hij het geluid van een benzinemotor kan evenaren, zegt Infiniti.

Wil je weten of je een Inifiniti met dieselmotor of benzinemotor ziet rijden? De dieselmotoren zijn te herkennen aan de grote luchtinlaten, die nodig zijn om voor een optimale koeling te zorgen. De prijzen zetten we hieronder op een rijtje.

EX30d                            € 50.300
EX30d GT                       € 52.200
EX30d GT Premium         € 57.100

Infiniti EX30d

Infiniti EX30d

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...