ABT doet de nieuwe Golf: ABT Golf R

ABT Golf
Voor sommigen onder ons is een gewone Golf R niet voldoende, daarom dat tuners altijd denken dat zij wél het benodigde genoegen brengen. Abt doet ook zijn poging en biedt ons de Golf R aan.

Als basis nemen ze een Golf R. Die is op zich al niet slecht, maar toch werd het motorblok nog wat aangepast. Zo bekomen ze bij Abt 310pk, niet mis. Gelukkig nemen de heren bij Abt hun job ernstig, ze voorzien ook nieuwe remmen, schokdempers en een ophanging die deze snelheden wel moet aankunnen. Vanuit stilstand ben je na 5,1 seconden alreeds op 100km/u, wat best een pluim verdient, of je daar nood aan hebt in ons Belgenland is dan weliswaar een andere kwestie… De topsnelheid komt neer op 261 km/u.

Uiteraard wil het oog ook wat, dus voorzag Abt een nieuwe bumper, uiteraard inclusief LED’s. Ook krijg je nieuwe sideskirts, een achterspoiler, opvallende velgen en om het geheel af te maken een rode striping onderaan de wagen. Met al deze visuele aanpassingen zal je jezelf zeker onderscheiden van de andere Golfjes. Aangezien alle leden van de Volkswagenfamilie er aan de voorzijde ongeveer identiek uitzien is een nieuwe bumper niet zo’n slecht idee.

In de toekomst zal Volkswagen zelf ook een grotere rol gaan spelen in het tunen van eigen modellen, daarvoor bliezen ze laatstleden nog een nieuwe adem in hun R-divsie.

ABT Golf R

Deel dit bericht:

1 reactie op "ABT doet de nieuwe Golf: ABT Golf R"

  1. Mrnix 27-03-2010 om 13:58

    en wat zou de prijs zijn voor al dit moois?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...