Zal BMW Hybride 5-Reeks voorstellen in Geneve?


Volgens bronnen zou BMW van plan zijn om een ActiveHybrid Concept van de nieuwe 5-Reeks Sedan voor te stellen op het autosalon van Genève.

Terwijl de 1-Reeks Coupé ActiveE volgende maand op het autosalon van Detroit onthuld zal worden, vertelt de geruchtenmolen ons dat het autosalon van Genève het debuut zal betekenen voor een BMW 5-Reeks ActiveHybrid Concept. Uniek is het ongetwijfeld, want er kwam nooit eerder een hybride op basis van de 5-Reeks. De 7-Reeks kreeg eerder dit jaar wel al een ActiveHybrid-versie met onder de motorkap een V8 die gekoppeld wordt aan een elektromotor en samen goed is voor 465 pk en 600 Nm.

Voor de BWM 5-Reeks ActiveHybrid zou BMW echter geen V8 gebruiken maar opteren voor een zes-in-lijn met 218 pk gekoppeld aan een 40 pk sterke elektromotor. Verder zal de 5-Reeks ActiveHybrid een stuk dichter bij de grond staan en zal de wagen aerodynamisch geoptimaliseerd worden om de weerstandscoëfficiënt verder te verlagen. De productieversie van de 5-Reeks ActiveHybrid zou tegen eind 2010 op de markt moeten komen. (Via: BMWBlog)

Deel dit bericht:

2 reacties op "Zal BMW Hybride 5-Reeks voorstellen in Genève?"

  1. XliljeezyX 25-12-2009 om 15:14

    Krijgen we eindelijk meer fatsoenlijke hybride’s die ook nog niet extreem duur zijn. maar ik snap eigenlijk nooit waarom ze er zo lang mee wachten of helemaal niet uit brengen? zijn ze dan bezig met het ontwikkelen van een betere technologie? of is het voor de fabrikant gewoon duur?

    Achja, bij deze meld ik even:
    Iedereen fijne kerstdagen 🙂

  2. BMW FAN 12-02-2010 om 15:27

    Ben benieuwd hoe die rijdt. En ja wanneer brengen ze eens mooie hybride auto’s op de markt die niet zo duur zijn.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...