Rinspeed zal UC? Concept voorstellen in Geneve

Rinspeed UC? Concept
Rinspeed komt met een opmerkelijk concept naar het autosalon van Genève, het zal er een elektrisch aangedreven tweezitter voorstellen met de naam “UC?”.

“UC?” staat voor “Urban Commuter” of “You see?” en omvat eigenlijk een door Rinspeed bedacht mobiliteitsconcept. De Rinspeed UC? is een elektrisch aangedreven tweezitter die maar 2,5 meter lang is en dus erg wendbaar is in de stad. De wagen oogt trouwens erg bekend: we herkennen de voorlichten van de Fiat 500 en de achterlichten van de MiTo.

Uniek aan het kleine stadswagentje is het feit dat het makkelijk ingeladen zou kunnen worden op een trein. In de toekomst gaan we volgens Rinspeed met een elektrische auto naar het treinstation, rijden we met de wagen in de trein en laten we ons stressloos en zonder files naar onze bestemming voeren.

De lichtgewicht UC? laat zich besturen met een joystick en beschikt over 124 Nm koppel, daarmee zou hij een topsnelheid van 110 km/u moeten kunnen bereiken. De actieradius bedraagt 120 kilometer. De kans dat de UC? het daglicht zal zien is vrij groot, al was het maar in de gedaante van een ander merk. Rinspeed is namelijk aan het onderhandelen om de ontwikkelde techniek te verkopen aan grote autofabrikanten.

Rinspeed UC? Concept

Rinspeed UC? Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...