Volkswagen Tiguan Track & Avenue

VW Tiguan Track and Avenue
Volkswagen heeft de Tiguan in een speciaal jasje gestoken. Het resultaat: de Volkswagen Tiguan Track & Avenue.

Deze speciale editie moet ervoor zorgen dat de Tiguan meer premium wordt dan hij al was. Aan de binnenkant werd er gebruik gemaakt van luxe materialen van hoge kwaliteit, aan de buitenkant zien we 19″ velgen die de naam “Savannah” kregen en subtiele aanpassingen, waardoor de wagen er sportiever uitziet. Bovendien is de wagen in 2 exclusieve kleuren beschikbaar: “Oryx White Pearl Effect” en “Island Grey Pearl Effect”.

Deze speciale editie moet van de Tiguan een luxewagen maken, die bovendien ook off-road kan functioneren. Dit merken we aan zijn voorkant, die extra bodemruimte en bescherming biedt. Achteraan werd er een diffuser gemonteerd, om de sportiviteit van dit model te benadrukken.

Het leder van de stoelen – of moeten we zetels zeggen – is van bijzonder hoge kwaliteit, zeer zacht, maar toch duurzaam. We moeten hier trouwens over sportstoelen spreken, die het sportieve karakter van deze Tiguan nogmaals moeten benadrukken. Bi-xenon koplampen en een multifunctioneel stuur maken dit luxe-pakket af.

De kostprijs van dit alles: minstens €38.225. De motorisaties zetten we hieronder op een rijtje:

  • 2.0 TSI engine (147 kW / 200 PS)
  • 2.0 TDI engine (103 kW / 140 PS)
  • 2.0 TDI engine (125 kW / 170 PS)

VW Tiguan Avenue en track

VW Tiguan Avenue en track

VW Tiguan Avenue en track

VW Tiguan Avenue en track

The New Tiguan Track & Avenue
Stylish and elegant special edition can be ordered now
Wolfsburg, 08 December 2009 – Volkswagen is extending its Tiguan model range with a special edition: the Tiguan Track & Avenue. High-end materials predominate in its interior; on the exterior subtle body modifications and 19-inch alloy wheels round out its sporty look. This new special model of the popular SUV can be ordered now.

The new Tiguan Track & Avenue rides on standard 19-inch “Savannah” alloy wheels, and it offers a price advantage of over 2,000 Euros when all of its elegant and stylish features are considered. Two special exterior colours are being offered on this very expressive off-roader: “Oryx White Pearl Effect” and “Island Grey Pearl Effect”. The package also includes a 25 degree off-road front end, modest wheel flares and a silver-coloured diffuser.

The first-class equipment continues in the interior. The new Tiguan Track & Avenue has exclusive leather upholstery – “Heavy Waxy” in Amaranth – whose softness and durability make it one of the highest grade leathers. In addition, there are sport seats, an RCD 510 radio with Dynaudio sound system, “Climatronic” climate control and a leather-trimmed multifunction steering wheel with coloured seams. The package is rounded out with front fog lights and Bi-Xenon headlights with dynamic curve lighting.

The Tiguan Track & Avenue can be ordered in four engine-transmission combinations, all of them with a 6-speed gearbox. For example, the 2.0 TSI engine (147 kW / 200 PS) may be combined with a manual or automatic transmission. Two diesel engines with 2.0 l displacement complete the programme: the 103 kW / 140 PS engine paired with an automatic and the more powerful variant with a manual gearbox and 125 kW / 170 PS. Prices for the new Tiguan Track & Avenue begin at 38,225 Euros for the 2.0 l TSI with manual gearbox.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Volkswagen Tiguan Track & Avenue"

  1. Mrnix 09-12-2009 om 17:48

    de middenconsole is wat afgenomen van de toyota landcruiser vind ik

Reageer

Reactie aan het plaatsen...