Gelekt: Volkswagen Golf R

Gelekt: Volkswagen Golf R
Op het autosalon van Frankfurt zal Volkswagen de Golf R voorstellen, wij hebben alvast de eerste officiële foto’s en specificaties!

De Golf R wordt de krachtigste Golf uit het gamma, onder de motorkap vinden we een 2.0 turbo benzinemotor. Deze motor vervangt de uittredende 3.2-liter V6 motor uit de Golf R32. Het vermogen van de 2.0 turbo komt neer op 265 pk gecombineerd met een maximaal koppel van 350 Nm. De sprint van 0 naar 100 km/u is voorbij in 6,5 seconden als gekozen wordt voor een manuele zesbak of 6,4 seconden als je het DSG versnellingsapparaat aanvinkt op de optielijst. De Golf R is hiermee even snel als de Audi S3 en TT S.

De Golf R is meer dan een upgrade voor de Golf GTI, de Golf R beschikt over een nieuwe voorgrille met LED-dagrijlichten, andere velgen, R logo’s en een dubbele uitlaatpijp achteraan. Ook het interieur is een stuk sportiever, we vinden er sportstoelen in twee kleuren, aluminium racepedalen en een R-logo op het afgeplat stuurwiel. (Via: WCF)

Gelekt: Volkswagen Golf R

Gelekt: Volkswagen Golf R

Gelekt: Volkswagen Golf R

Gelekt: Volkswagen Golf R

Gelekt: Volkswagen Golf R

Gelekt: Volkswagen Golf R

Gelekt: Volkswagen Golf R

Gelekt: Volkswagen Golf R

Gelekt: Volkswagen Golf R

Deel dit bericht:

1 reactie op "Gelekt: Volkswagen Golf R"

  1. jacques 15-09-2009 om 10:58

    eindelijk

Reageer

Reactie aan het plaatsen...