Volkswagen Golf R in Frankfurt!

VW Golf R Volkswagen
Naar het schijnt zou Volkswagen toch de VW Golf R presenteren op het autosalon van Frankfurt.

We zullen niet langer de 3.2 liter grote V6-motor onder de motorkap terugvinden, maar eerder een 2.0 liter turboblok, dat naar verwachting zo’n 270 à 280 pk zal uitbraken. Het motorblok zal wellicht gebaseerd zijn op het blok dat we in de Scirocco R terugvinden.

De Scirocco R doet de sprint naar 100 km/u vanuit stilstand in 6,4 seconden. De topsnelheid klokt af op een respectabele 250 km/u, de kans is groot dat de prestaties van de VW Golf R gelijklopend zijn. Er werd eerder al gefluisterd dat de Golf R vierwielaandrijving zou krijgen, maar bij de Scirocco is dit niet het geval. We blijven dus eerder sceptisch, maar het kan uiteraard.

De bodykit zal bestaan uit bredere wielkasten, twee centrale uitlaten (zie foto), verdonkerde koplampen en lichtmetalen velgen met vijf spaken. Meer nieuws en foto’s kunnen we voorzien wanneer het autosalon van Frankfurt opent voor de pers. (via Carscoop)

Deel dit bericht:

2 reacties op "Volkswagen Golf R in Frankfurt!"

  1. jacques 10-09-2009 om 23:14

    kijken naar : http://www.r-level.de

    zeer interessant

  2. bella 13-09-2009 om 18:37

    Is er iemand die al de nieuwe polo heeft, en isde polo zoals ze er van zeggen of zitten er ook min puntjes bij die je niet verwacht had??

Reageer

Reactie aan het plaatsen...