Volvo XC60 met viercilinder: 200 pk

Volvo XC60
Volvo laat weten dat het haar motorenpallet voor de XC60 zal uitbreiden. Er komt een 2.0 liter grote en 200 pk sterke benzinemotor aan.

Die benzinemotor kreeg een turbo opgeschroefd, waardoor het totaal aantal paarden op ongeveer 200 pk komt. De motor beschikt over vier cilinders en beschikt over de GDTi-technologie. GDTi staat voor Gas Turbo Direct Injection. Door deze technologie is het mogelijk met vier cilinders te werken, in plaats van vijf.

De motor verbruikt zo’n 20 tot 30% minder dan voorheen het geval was. Ook de schadelijke uitstoot wordt aanzienlijk gereduceerd. De motor wordt aan een Powershift-automaat gekoppeld, een dubbele koppeling dus. Meer vermogen en minder verbruik, kan het nog beter. Eerst zien en dan geloven natuurlijk. De motor zal voor het eerst leverbaar zijn in Nederland. (via AutoWeek)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...