Audi oer-Quattro: meer info


Sinds kort gaan er geruchten de ronde dat Audi zinnens is opnieuw een oerdegelijke Quattro-wagen te bouwen. Wij blikken alvast vooruit!

De oer-Quattro zou er tegen 2010 komen en zal zo’n 1.400 kg wegen. Weinig gewicht, essentieel voor een volbloed racer, maar minstens even belangrijk is de motor. Dat zou een exemplaar worden dat over 6 cilinders in V-vorm beschikt én 2 turbo’s opgeschroefd krijgt. Het resultaat van dit motorisch geweld zou 425 pk worden. De foto van de RS5 staat in dit artikel, omdat het wel eens zou kunnen dat deze oer-Quattro er op basis van de Audi A5 zou gebouwd worden.

Er bestaat weliswaar nog een tweede mogelijke motorisatie en dat is de 2.5 liter vijfcilinder die momenteel in de Audi TT-RS ligt. Dit zou een stuk dichter aanleunen bij de tweede generatie Quattro-modellen, die tussen 1987 en 1991 gebouwd werden. Deze motor levert maximaal 375 pk. Verder wordt er gesproken over een 2.0 liter viercilinder, met twee turbo’s. Deze motor zou 300 pk leveren, maar we verkiezen allen allicht één van andere twee motoren. (via GCB)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...