F1: GP van Turkije: Button blijft heersen, spannend?

Formule 1 | GP Van Turkije
Button heeft alweer getoond dat de witte BrawnGP de snelste op het asfalt is. Na 1 uur en 26min was de race al gedaan. Met een gemiddelde van 210 km/u kon Button de 7e GP van dit seizoen ook op zijn naam schrijven. 6 van de 7 grote prijzen winnen is best een mooie prestatie.

Behalve de zoveelste overwinning was er niet veel spanning, enkel tijdens de startfase was er actie te vinden. Rubens Barrichello kon helemaal niet vertrekken, hij stond bijna stil toen het licht groen sprong. Direct 9 plaatsen naar beneden was het resultaat. Later in de race ging Barrichello zelf de pit in en gaf er de brui aan. De eerste opgave voor een BrawnGP, oorzaak: de versnellingsbak. Zijn ze dan toch niet zo perfect?

In de eerste bocht verloor Vettel zijn kansen op de overwinning door veel te wijd te gaan, recht het gras in. Gelukkig niet veel erg, maar zijn 1e plaats was hij voorgoed kwijt. Hij probeerde nog, kwam steeds dichter, maar een gok op de bandensoort kon zijn kans op overwinning niet vergroten. Zijn teamgenoot Webber ging hem zelfs nog voor. Bij RedBull zijn ze dus best wel tevreden met dit resultaat en scoren ze 15 punten extra in het constructeurskampioenschap. Hiermee kunnen ze dichterbij BrawnGP komen, dat slechts 10 punten kon scoren wegens het uitvallen van Barrichello. Ferrari stelde wat teleur met mechanische problemen voor Kimi Raikkonen, die net buiten de punten eindigde. Felipe Massa – expert in Turkije – deed zijn best en behaalde de 6e plek, met voor hem Nico Rosberg, die een erg goede race reed. Jarno Trulli toonde het kunnen van zijn Toyota op de 4e plek, en verzekerde zijn aanwezigheid in de top. De laatste 2 punten gingen naar de Pool Kubica, die met zijn BMW een straf resultaat neerzette, Timo Glock kreeg het laatste puntje voor het kampioenschap voor zijn 8e plek.

Huidig wereldkampioen Lewis Hamilton bakte er niets van, net zoals teamgenoot Heikki Kovalainen. Jenson dubbelde landgenoot Hamilton zelfs 3x. Voor de volgende GP van Engeland belooft dit alvast! Beiden willen een goede prestatie neerzetten in hun thuisland, maar wij zouden toch ons geld inzetten op Button. Bij McLaren beseffen ze dat ze nog veel werk voor de boeg hebben, ze hebben namelijk besloten zich volledig toe te leggen op de wagen van volgend jaar.

Besluit: na een tweetal spannende rondes was het alreeds duidelijk, Jenson Button zou met zijn BrawnGP alweer de overwinning binnenrijven. Bij deze doen we een oproep aan de huidige teams om iets aan deze dominatie te doen, want zo zijn de races ook niet echt boeiend om naar te kijken. Over 2 weken zullen we zien of de teams onze gebeden aanhoord hebben voor de Grote Prijs van Engeland.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...