Volkswagen BlueSport komt er!


Volkswagen beweerde op de Detroit autoshow dat er tegen 2012 een productiemodel van de BlueSport concept zou klaarstaan.

Het bedrijf had eventjes spijt van die uitspraak, maar nu is er dan toch zo goed als definitief besloten dat de BlueSport Concept in productie wordt genomen. De kans is groot dat de wagen bij de lancering slechts om en bij de €25.000 zou kosten. Waar ze de BlueSport dan precies gaan positioneren ten opzichte van de VW Scirocco is nog maar de vraag. De prijs zal volgens mij toch wat duurder uitkomen.

De BlueSport zal over een middenmotor beschikken en er zal wellicht keuze zijn tussen 2 motoren. De eerste ligt in het concept en is een 2.0 liter grote TDI-motor met 180 pk. Samen met een DSG-bak zou er slechts 4,2 liter diesel per 100 km nodig zijn. De 2.0 liter turbomotor van de Volkswagen Scirocco R zou als benzinemotor dienst doen. (via eGM)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Volkswagen BlueSport komt er!"

  1. Willem 05-06-2009 om 16:52

    VAG heeft al de TT cabrio, A5 cabrio, A3 cabrio, de R8 gaat binnenkort topless, de Eos, de New Beetle cabrio, …

    Waarom moet daar zonodig dit model nog bij?
    Op zich ziet hij er niet slecht uit, hij zou beter de Eos vervangen!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...