Spyshots: Volkswagen Scirocco R20

Volkswagen Scirocco R20
De Nürburgring heeft bezoek gekregen van de toekomstige Scirocco R20, de krachtigste Scirocco in het gamma.

Volkswagen is duidelijk bezig met de laatste testfase van de Scirocco R20, de wagen werd deze week getest op de Nürburgring. Opvallend aan de R20 in vergelijking met een standaard Scirocco zijn de nieuwe voorbumper, de aangepaste sideskirts en de aangepaste achterbumper. Alhoewel deze gespotte versie zeker nog niet de looks heeft van de definitieve R20 kunnen we wel al zeggen dat hij een stuk sportiever oogt. Uiteindelijk zal de Scirocco R20 designinvloeden meekrijgen van de Scirocco Study R die we eerder bespraken.

Onder de motorkap van de Scirocco R20 zullen we een 2-liter viercilinder vinden die dankzij een turbo voor 272 pk zal zorgen. De motor is gekoppeld aan een zestraps DSG-bak met dubbele koppeling en drijft de voorwielen aan. De topsnelheid zal ongetwijfeld begrensd worden op 250 km/u en de sprint van 0 naar 100 km/u zal iets meer dan 5 seconden duren.

Volgens bronnen zal Volkswagen de Scirocco R20 lanceren op de 24-uren van de Nürburgring op 21 mei dit jaar, ook de Golf R20 zou dan gelanceerd worden met dezelfde motor. (Via: WCF)

Volkswagen Scirocco R20

Volkswagen Scirocco R20

Volkswagen Scirocco R20

Volkswagen Scirocco R20

Volkswagen Scirocco R20

Volkswagen Scirocco R20

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...