F1: Grote Prijs van Australie – the story continues

Formule 1 2009
Alweer opschudding over de eerste GP van het seizoen. Na het tumultueuze einde van de race werd de 3e plek van Jarno Trulli bestraft, en zo kreeg Lewis Hamilton deze in de schoot geworpen. Vandaag moest Hamilton op het matje bij de wedstrijdleiding, na het uitlekken van nieuwe beelden & details. Gevolg: Hamilton gediskwalificeerd & Jarno Trulli krijgt zijn bronzen medaille terug.

Wat een rommeltje ginds, zo moesten de beide Toyota’s uit de pitsstraat vertrekken als straf voor het gebruik van een illegale spoiler. Trulli werd na de race bestraft, Kubica werd van de baan gereden door Vettel, aanklachten van verschillende teams jegens het al dan niet illegale diffusorgebruik van BrawnGP, Toyota & Williams. Uitspraak over deze zaak valt op 14 april, dus het kan zijn dat de stand nogmaals aangepast zal worden, indien de aanklagers gelijk zouden krijgen. Williams op zijn beurt had ook klacht ingediend tegen Ferrrari & RedBull wegens het gebruik van illegale aerodynamische onderdelen, maar heeft alreeds beslist om deze klacht te laten vallen, in het belang van de sport. Hoe nobel!

Hoe dan ook, we zien dat na de race nog veel veranderd kan worden. Wat de toekomst brengt, kunnen we nu nog niet zeggen, maar op sportief gebied hebben we zondag alweer onze F1-afspraak, ditmaal in Maleisië. Net zoals vorig jaar wordt er hier gereden in de duisternis, alhoewel dat verholpen wordt met een gigantische lichtbundel boven het circuit. Extra moeilijkheid dit jaar is de reële kans op serieuze regenval, de befaamde moessonregen. Ferrari & McLaren hebben laten weten dat ze er de volle 200% voor gaan om zich eindelijk te bewijzen, alhoewel dat best lastig wordt tegen de krachtige BrawnGP’s van Button & Barichello.

Zondag meer nieuws!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...