Volgende generatie Audi A8 komt in 2010

Preview: Audi A8 2010
Zit jij ook al even te wachten op de volgende generatie A8? Dan hebben we goed nieuws, de nieuwe A8 komt er in 2010!

Althans als we het Duitse Automobilwoche mogen geloven. Het Duitse autoblad sprak met een woordvoerder van Audi en kreeg te horen dat het nieuwe vlaggenschip er volgend jaar zal komen. 

Onder de motorkap van de nieuwe Audi A8 zullen we twee diesel en twee benzinemotoren vinden, met ofwel een 3-liter V6 of een 4.2 liter V8. Audi zal ook denken aan het brandstofverbruik met een automatisch start/stop-systeem, over een hybride is nog niets bekend. De Audi S8, het topmodel, zal beschikken over een 5 liter V10 met 620 pk.

De nieuwe Audi A8 zal ook ASF II ter beschikking krijgen, de tweede generatie van het Aluminium Space Frame dat Audi gebruikt voor onder andere de R8. Hierbij wordt een aluminium kooi gevormd rond de passagiers en worden kwetsbare gebieden met staal verstevigd.

Over de premièrelocatie van de nieuwe Audi A8 is nog niets bekend, volgens bronnen zou de première reeds voor het autosalon van Frankfurt in September kunnen zijn. Wij vermoeden echter dat we zullen moeten wachten tot Genève volgend jaar. (Via: Automobilwoche)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...