Eerste foto’s: nieuwe Volkswagen Golf GTI

Volkswagen Golf GTI VI
Dit zijn de eerste foto’s van de nieuwe Volkswagen Golf GTI op basis van de Golf VI.

De nieuwe Golf GTI wijkt weinig af van het Golf GTI Concept dat op het autosalon van Parijs werd voorgesteld. Onder de motorkap vinden we een 2 liter viercilinder TSI-motor uit de Scirocco, deze zorgt voor een vermogen van 207 pk. De nieuwe Golf GTI beschikt daarmee over 10 pk meer dan de vijfde generatie. De topsnelheid ligt op 237 km/u.

Nieuw aan de zesde generatie Golf GTI zijn de twee uitlaatpijpen waarbij 1 links en 1 rechts geplaatst is. De Golf GTI krijgt trouwens een elektronisch instelbaar onderstel en een XDS gelimiteerd slipdifferentieel mee. De productie van de nieuwe Golf GTI start deze lente, Volkswagen zal de wagen op het autosalon van Genève voorstellen in Maart.

Volkswagen Golf GTI VI

Volkswagen Golf GTI VI

Volkswagen Golf GTI VI

Volkswagen Golf GTI VI

Volkswagen Golf GTI VI

Volkswagen Golf GTI VI

Deel dit bericht:

1 reactie op "Eerste foto’s: nieuwe Volkswagen Golf GTI"

  1. _________ 02-02-2009 om 22:27

    neus van een scirocco, maar wel weer erg mooi van VW

Reageer

Reactie aan het plaatsen...