Lamborghini Gallardo LP560-4 Superleggera met achterwielaandrijving?

lamborghini_lp560_4_1
De Superleggera-versie van de Lamborghini Gallardo LP560-4 zou volgens de laatste geruchten niet langer over vierwielaandrijving beschikken.

Wanneer Lamborghini een Superleggera-versie maakt  van een bepaald model, betekent dat dat er op gewicht bespaard wordt om de prestaties van de wagen te verbeteren. Lamborghini heeft al een Superleggera-versie van de Gallardo gemaakt, maar nog niet van de Gallardo LP560-4. Naar het schijnt zou de LP560-4 tijdens zijn dieet zijn vierwielaandrijving verloren zijn.

En als hij niet meer over vierwielaandrijving zal beschikken, wordt het uiteraard achterwielaandrijving, want zoveel paarden loslaten op de voorwielen komt normaal niet goed. De naam van de LP560-4 zal dus nog weinig steek houden aangezien de 4 in de zonet vermelde titel voor vierwielaandrijving staat. Laten we het dus op LP560-2 Superleggera houden.

Door het achterwege laten van de vierwielaandrijving kan de Superleggera al heel wat gewicht kwijt. Tel je daarbij het gewicht dat bespaard wordt door het gebruik van koolstofvezel en andere kleine ingrepen, kom je uit op een besparing van om en bij de 150 kg. Verder komt er nog een geoptimaliseerde versnellingsbak die de schakeltijden van de Superleggera aanzienlijk moet inkrimpen. Het vermogen van de Superleggera zou niet hoger zijn dan dat van de LP560-4.

De komst van de Lamborghini Gallardo LP560-2 (laten we aannemen dat hij zo zal heten) Superleggera maakt dat inmiddels gevestigde waarden zoals de Ferrari F430 Scuderia en  de Porsche 911 GT3 RS er een concurrent bijkrijgen. Omdat er nog geen foto’s van de Superleggera zijn, zocht ik even de geilste plaatjes van de LP560-4 op. Hieronder te bekijken.

(via AutoWeek.nl)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...