Honda stopt met Formule 1

Honda F1
De wereldwijde economische crisis heeft ook de autosport getroffen, Honda moet besparen en stopt met Formule 1. Het team staat te koop.

“Het was een moeilijke beslissing, maar door de financiële crisis moeten we ons op onze hoofdtaak concentreren: auto’s maken”, zei grote baas Takeo Fukui (foto) op een persconferentie in Tokio. Honda gaat zijn ploeg verkopen, het Japanse merk is ook niet van plan om motoren te leveren aan andere F1-teams.

Honda rijders Jenson Button en Rubens Barrichello moeten dus op zoek naar een andere werkgever. Honda had een zwak jaar achter de rug, het kon maar 14 WK-punten halen. De Japanse autobouwer investeerde jaarlijks zo’n 500 miljoen dollar in de Formule 1. (Via: Sporza)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...