BMW werkt aan milieuvriendelijke supercar


Volgens bronnen binnenin BMW wil het merk tegen 2012 een milieuvriendelijke supercar gaan bouwen op basis van de BMW M1.

Deze supercar zal het moeten opnemen tegen concurrenten zoals de Audi R8 en de Mercedes SLC. De bedoeling van BMW is zoveel mogelijk technologie in deze wagen te steken, die bijdraagt tot milieuvriendelijkheid en toch zoveel mogelijk sportiviteit behouden. Ook gewichtsbesparing is een van de kernwoorden van dit project.

Er wordt verwacht dat de wagen een middenmotor zal krijgen, ofwel de 3.0l motor die wat opgekieteld wordt, in plaats van een V8 of een V10, waar de M-divisie van BMW om gekend staat. De wagen moet milieuvriendelijk worden, dus de kans is groot dat we technologiën als directe injectie, brake energy regeneration en stop/start-systemen zullen tegenkomen. Het doel: de uitstoot en het verbruik van de BMW 5 evenaren.

Deel dit bericht:

1 reactie op "BMW werkt aan milieuvriendelijke supercar"

  1. XliljeezyX 30-10-2008 om 21:26

    Dit zal nog wel eens heel intresant kunnen worden!

    Net als dit:
    er zijn enkele foto’s opgedoken van het interieur van de porsche panamera.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...