Audi R8 GT3

Audi R8 GT3
Audi heeft een raceversie van de Audi R8 ontwikkeld, de 500 pk sterke GT3-versie zal vanaf eind 2009 beschikbaar zijn.

“De R8 is de eerste Audi die de naam en genen van een succesvolle racewagen bezit en is daarom een goede basis voor een sportversie,” legt de baas van Audi Motorsport Dr. Wolfgang Ullrich uit. “Sinds de voorstelling van de R8 hebben we gewerkt aan een race versie. Met de R8 GT3 willen we klanten een sportwagen voor het circuit aanbieden die uitgerust is met hoog technologische snufjes maar die tegelijk makkelijk te besturen is.”

Omdat de GT3 regels vierwielaandrijving verbieden is de Audi R8 GT3 uitgerust met achterwielaandrijving. Het vermogen wordt verdeeld via een nieuwe sequentiële sport zesbak. Een hele resem veiligheidsuitrustingen zorgen voor het hoogste niveau aan passieve veiligheid. De aangepaste voorkant en de grote achterspoiler en diffuser achteraan zorgen voor de onmisbare downforce op het circuit.

De Audi R8 GT3, die binnen Audi sport de codenaam “R16” kreeg, is volledig ontwikkeld door Audi Sport. Midden augustus is het eerste prototype afgewerkt. De eerste testraces zijn gepland voor 2009, de aflevering van de eerste R8 GT3’s komt er in de herfst van volgend jaar.

Audi R8 GT3

Audi R8 GT3

Audi R8 GT3

Deel dit bericht:

1 reactie op "Audi R8 GT3"

  1. Pieter 05-09-2008 om 13:16

    Mega vette wagen, staat al weekje online dacht ik. Is echt nice, ik ben benieuwd naar de eerste resultaten!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...