Lamborghini stopt productie Gallardo Superleggera

Lamborghini Gallardo Superleggera
Lamborghini is gestopt met de productie van de Gallardo Superleggera. De laatste exemplaren van de lichtgewicht Gallardo hebben de productielijn verlaten.

De Gallardo Superleggera is de lichtgewicht versie van de Lamborghini Gallardo met een extra vermogen van 10 pk. De V10 met 530 pk gecombineerd met een mechanische ‘e-gear’ versnellingsbak, brengt de Gallardo Superleggera naar 100 km/u in 3,8 seconden.

Met de komst van de nieuwe Gallardo LP560-4 is de Superleggera gebaseerd op de vorige Gallardo niet meer zinvol. Daarom staakt Lamborghini de productie van het model. Geruchten vertellen ons wel al dat Lamborghini reeds werkt aan een Superleggera versie van de nieuwe Gallardo LP560-4 die zijn première heeft gekend op het autosalon van Genève. De Superleggera wordt volgend jaar verwacht.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...