Niet LP550 maar Gallardo LP560-4 voor Geneve

Lamborghini Gallardo LP550 Scan
We berichtten jullie eerder over de komst van de Gallardo LP550, blijkbaar wordt dit de LP560-4, de vervanger van de Gallardo Coupé die sinds 2003 op de markt is.

De 5.0 liter V10 motor van de huidige Gallardo wordt vervangen door een 5.2 liter V10. Het vermogen zal nu dus 560 pk bedragen 40 pk meer dan de vorige Gallardo. De V10 werd ook door Audi gebruikt bij de RS6 Avant, daar levert hij dankzij het gebruik van twee turbo’s 580 pk. Lamborghini rust zijn nieuwe Gallardo daarenboven ook uit met Audi’s Quattro vierwielaandrijving.

De nieuwe Gallardo zal uiteraard ook uiterlijke aanpassingen krijgen. We zagen reeds enkele scans maar misschien moeten we die met een korreltje zout nemen. Het blijft echter niet ondenkbaar dat de Gallardo lichte invloeden zal krijgen van de Revènton. Hiervoor moeten we dus nog wachten tot de première op het autosalon van Genève.

Teaser: Lamborghini Gallardo LP560-4

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...