Preview: Audi Q5 2008

Preview: Audi Q5 2009
Audi zal de nieuwe Q5 voorstellen op het autosalon van Genève en aangezien we niet kunnen wachten op de onthulling van de kleine Q7 hebben we alvast impressiefoto’s.

Normaal was de première van de Q5 reeds gepland voor het autosalon van Los Angeles maar Audi opteerde om daar het Cross Cabriolet Quattro concept voor te stellen. Nu zal de SUV op het autosalon van Genève voorgesteld worden. We hebben alvast impressiefoto’s gebaseerd op spyshots.

De Q5 is eigenlijk een mid-sized SUV op het platform van de A5 en moet concurreren met de Lexus RX en Mercedes M-klasse. Later komt Audi ook met de Q3, welke moet concurreren met de BMW X3 en Mercedes GLK.

Onder de motorkap zal er volgens bronnen de keuze zijn uit drie motoren. Audi opteert voor 2 TDI dieselmotoren, een 167 pk sterke 2.0 liter en een 236 pk sterke 3.0 liter. Daarenboven is er ook nog een 2.0 liter TFSI benzinemotor met een vermogen van 207 pk. De verkoop van de Q5 start in het derde kwartaal van 2008.

Impressiefoto’s (Via: eGMCarTech)

Preview: Audi Q5 2009

Preview: Audi Q5 2009

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...