Officieel: Audi TTS

Officieel: Audi TTS 2008
Vandaag is een belangrijke dag voor yuppies die in hun huidige TT wat vermogen te kort komen, Audi pakt officieel uit met de Audi TTS met 272 pk.

Audi heeft zijn 2.0 TFSI motor herbekeken en wist dat er wel wat meer dan 200 pk uit te halen viel. De 2.0 TFSI motor in de TTS produceert 272 pk en 350 Nm koppel. Het gemiddeld verbruik ligt op 8 liter per 100 km voor de Coupé en op 8,2 liter voor de Roadster. Het optioneel dubbele koppeling transmissiesysteem bespaart je nogmaals tussen de 0,1 en 0,2 liter per 100 km.

Uiteraard moet deze extra kracht ook efficiënt op de weg gebracht worden. Audi heeft de TTS daarom voorzien van een magnetic ride adaptief dempingsysteem dat op twee manieren ingesteld kan worden, Standaard of Sport. Standaard is de wagen goed gebalanceerd en zeer comfortabel terwijl de wagen in de Sport stand 10 mm dichter bij de weg komt te liggen en een sportievere besturing heeft.

De TTS ziet er natuurlijk wat anders uit dan de normale TT, Audi heeft de TTS voorzien van 18″ velgen en gewijzigde Xenon koplampen afgewerkt met LED verlichting. Achteraan herkennen we een nieuwe bumper met diffusor en vier uitlaatpijpen.

Nu zondag gaat de Audi TTS in première op het autosalon van Detroit. In Europa maakt de wagen zijn debuut op het autosalon van Brussel. Audi viert dit jaar trouwens ook de 10de verjaardag van de TT.

Officieel: Audi TTS 2008

Officieel: Audi TTS 2008

Officieel: Audi TTS 2008

Officieel: Audi TTS

Officieel: Audi TTS 2008

Officieel: Audi TTS

Officieel: Audi TTS 2008

Officieel: Audi TTS 2008

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...