Volkswagen Passat Coupe: wintertest

VW passat coupé
We kennen de Volkswagen Passat Coupé al langer dan vandaag, maar toch is het interessant om wat foto’s te geven van zijn test bij slecht weer, tegen zijn voornaamste concurrent, de Mercedes-Benz CLS.

En zonder zijn camouflage is het duidelijk welke wagen de Volkswagen Passat Coupé heeft geïnspireerd: de Mercedes CLS, die ook zijn voornaamste concurrent moet worden. Vooral de lijn van deze wagen aan de zijkant lijkt zeer sterk op die van de Mercedes CLS. De voorlichten zijn geïnspireerd door de Volkswagen Eos. Later zal de Volkswagen Passat Coupé ook nog moeten opboksen tegen de Audi A7.

Aan de binnenkant gelijk alles sterk op de VW Passat, alleen dat er een nieuwe interface met touchscreen zal zijn en dat alles een hogere kwaliteit zal kennen op gebied van materialen.

Qua motorisatie kunnen we dezelfde varianten vinden als bij de VW Passat. Dit gamma begint bij een 2.0l motor en eindigt bij een V6 3.6l motor.

De prijs zal ongeveer €32.000 zijn, ongeveer de helft van een doorsnee CLS dus.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Volkswagen Passat Coupé: wintertest"

  1. PJS 20-12-2007 om 20:11

    De kofferlijn klopt niet volledig… Op de impressiefoto’s vond ik hem mooier.
    En echte concurrentie voor de CLS wordt hij nu ook weer niet, gezien het prijsverschil. De Audi A7 zal daarentegen wel recht tegenover de CLS komen te staan.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...