SSC Ultimate Aero TT: wat extra info


Het nieuws dat de SSC Ultimate Aero TwinTurbo de Bugatti Veyron heeft verslagen is nog maar net koud of we weten u nog meer nieuws te brengen over deze snelheidskampioen. Deze wagen is namelijk niet gemakkelijk aan te kopen. Wil het toeval nu dat een dealer in LA beschikt over 2 exemplaren.

Dit geeft ook een mooie gelegenheid om wat meer te vertellen over de SSC Ultimate Aero TT. Deze wagen beschikt over de helft van de cylinders die de Bugatti Veyron heeft. Dat zijn er dus 8, die in V-vorm zijn opgesteld. Toch slaagt SSC erin om uit die motor 1183Pk te halen, maar lieft 182Pk meer dan de Bugatti Veyron.

De snelheid, daar hadden we het al eerder over. De SSC kan bij benadering 412 km/h halen, de Bugatti Veyron ‘slechts’ 407 km/h. Beide wagens hebben slechts enkele kilometers afgelegd en zijn te verkrijgen bij Motor Cars Las Vegas. Zoals je op hun site kan zien, zijn ze geweldig trots op hun recente aanwinst.

De opties omvatten: hydraulische pomp die de wagen over verkeersdrempels tilt (kan zéér handig zijn bij zo’n lage wagen), airco (kan je wel gebruiken als je tegen 412 km/h over het asfalt scheurt), een navigatiesysteem (dat wel héél snel routes moet kunnen berekenen) en een achteruitrijcamera (je ziet namelijk niet veel door de achterruit).

Qua uiterlijk zien we een supersportwagen die tot de verbeelding van een 12-jarige kan spreken, maar daar blijft het dan ook bij. Persoonlijk vind ik de voorkant van deze wagen afschuwelijk lelijk, de zijkant van deze wagen lijkt gekopieerd van een Lamborghini, maar dan door een blinde en de achterkant, nuja, die is allicht gestolen van Koenigsegg. Maar bij deze wagen draait het dan ook helemaal niet om het uiterlijk, maar om de motor en de prestaties.

Conclusie: deze wagen is excellent in hetgeen waarvoor hij gemaakt is: snelheid. Ermee in het openbaar verschijnen kan enkel tegen zijn maximumsnelheid, zodat omstaanders niet zien hoe lelijk dat ding wel is.

SSC Ultimate Aero TT

Deel dit bericht:

5 reacties op "SSC Ultimate Aero TT: wat extra info"

 1. BNNY 16-12-2007 om 20:24

  Dan toch maar de Veyron!

 2. bp 26-02-2008 om 18:48

  leijk niks lelijk mooier dan veyron en goedkoper

 3. michael 03-06-2008 om 7:30

  wat een henk kar! veel lelijker dan een bugatti man!
  net zo lelijk als een lada niva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  doe mij maar een echte mooie bugatti hoor

 4. Mehmet 09-11-2009 om 16:21

  Ik vind deze auto terrrrrring mooi. Als je de Bugatti mooier vindt, heb je ook gelijk. Maar als ik tussen die twee aut’s moest kiezen, koos ik de SSC Ultimate Aero 😀

 5. shailesh 03-08-2010 om 16:12

  fock bugatti man geef mij maar een ssc ultimate earto
   

Reageer

Reactie aan het plaatsen...