De SSC Tuatara pakt snelheidsrecord met 532 km/u (2020)

De SSC Tuatara pakt snelheidsrecord met 532 km/u (2020)Goed voor de titel van “snelste productie-auto ter wereld”!

Of je er écht veel aan hebt kunnen we niet direct zeggen maar de Koenigsegg Agera RS (457 km/u) en Bugatti Chiron Super Sport 300+ (490 km/u) mochten zich elk (op een gegeven moment) tot “snelste auto ter wereld” kronen. Nu pakt de Amerikaanse SSC Tuatara die titel (voor even?) die titel met een indrukwekkende 533 km/u. Bij een eerste poging (in de omgekeerde richting) haalde testpiloot Oliver Webb 484 km/u wat gemiddelde (een must voor de recordpoging) van 508,73 km/u zorgt.

Nabij Las Vegas zocht SSC voor een 11 km stuk asfalt om het volledige potentieel uit de 5,9-liter V8 met 1.750 pk (!) te halen, voor een geldig record moet er gebruik gemaakt worden van straatlegale banden en reguliere benzine (non race fuel). Volgens Webb zou de Tuatara nog wat sneller kunnen aanzien zijwind roet in het eten gooide.

Je zal alvast snel moeten zijn om één van de 100 beschikbare Tuatara’s te bemachtigen … en best ook relatief vermogend gezien de vanafprijs van méér dan 1 miljoen euro (exclusief belastingen).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...