Video: Shelby Supercars Tuatara

SSC Tuatara
Shelby Supecars (SSC) kondigt haar nieuwe creatie aan: de Tuatara.

De nieuwe supercar afkomstig van Shelby Supercars (SSC), ook bekend van de Ultimate Aero, werd Tuatara gedoopt (uitgesproken twu-tar-ah). De wagen werd genoemd naar een reptiel uit Nieuw-Zeeland. Terwijl de meeste constructeurs onderhuids dezelfde basis gebruiken voor meerdere wagens, is de Tuatara ten opzichte van de Ultimate Aero eerder een revolutie dan een evolutie. Zowel het design, de aerodynamica, de all-round performance als de technische complexiteit zijn uitermate vernieuwd, volgens Jerod Shelby althans.

Exacte specificaties werden nog niet vrijgegeven, maar de Tuatara zou een 7.0-liter V8 krijgen die een vermogen levert van 1350 pk. Het chassis werd opgebouwd uit aluminium en carbon, waarbij ook de wielen volledig uit carbon zijn vervaardigd. Zoals jullie zien, zijn enkele details nogal extreem, bijvoorbeeld de exclusieve achterspoiler met flappen en de twee uitlaten die ver naar onderen geplaatst werden. Ook de voorruit oogt enorm vlak en krijgt bijna dezelfde hoek als de motorkap, al ligt de motor zelf in het midden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...