Audi TT TDI op komst

Audi TT
Audi werkt aan een TT met een 2.0 TDI-motor onder de motorkap, volgens Amerikaanse bronnen komt deze er in maart 2008 op het autosalon van Genève.

Volgens dezelfde bronnen zal deze 2.0 TDI een vermogen hebben van 200 pk, Audi zelf rept nog geen woord over de komst van deze wagen maar de geruchten van een TT met dieselmotor doen al langer de ronde. Nu Audi een nieuwe generatie TDI’s met commonrailtechniek kan leveren lijkt het wel het uitgelezen moment.

Audi komt in het voorjaar van 2008 alvast met een 170 pk versie van de 2.0 TDI, in de TT zou deze motor opgedreven worden tot een output van 200 pk. Naar alle waarschijnlijkheid zal de TT TDI dus samen met de TTS met 270 pk op het autosalon van Genève staan. Het idee is niet zo vreemd want in het Noorden van Europa zijn er reeds test-TT’s gesignaleerd met op het dashboard ‘Achtung Dieselfahrzeug’ geschreven. We houden u op de hoogte.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...