VW Tiguan krijgt R-pakket

VW Tiguan R-Line Pakket
De Volkswagen Tiguan hebben we al veelvuldig gezien, maar het R-pakket is iets nieuws. Volkswagen brengt wel eens vaker R-versies uit van zijn modellen. Zo zijn er de Golf R32, de Passat R36 en de Touareg R50. Nu was het de beurt aan de Tiguan.

De buitenkant is zowat overal gepimpt met nieuwe bodykit en speciale 19″ aluminium velgen om de VW Tiguan een agressievere look te geven. Dit is gelukt. De Tiguan zag er vroeger zeer braaf uit, met de R-versie komt daar gelukkig verandering in.

In de binnenkant zijn er sportstoelen met het ‘R’ logo op. Ook vind je een multifunctioneel lederen sportstuur terug en als je wat wilt bijbetalen, kunnen de bovenvermelde stoelen ook in het leder worden gestoken.

Blijkbaar is er op motorisch vlak niet veel gebeurd, wat mij wel verbaasd en in zekere zin ook teleurstelt, maar wie weet komt dat wel nog. Een sterke motor in deze wagen kan volgens mij een redelijk groot publiek aanspreken.

Hieronder vind je het persbericht en wat extra foto’s:

Press Release:

Just three weeks after market introduction of the Tiguan, Volkswagen is presenting the sporty R-Line equipment packages for the new SUV at the Essen Motor Show. They consist of an interior package and an exterior package. Since R-Line equipment takes a dynamic approach, it is exclusively available on the Sport & Style version of the Tiguan.

A key visual feature of the new Volkswagen Tiguan R-Line: the “Omanyt” type alloy wheels. The 19 inch wheels are equipped with size 255/40 R19 tires. Moreover, the Volkswagen Tiguan R-Line is easy to recognize by a whole series of specific body modifications. Volkswagen design developed all body parts in parallel to overall vehicle development, and so it was possible to work them into the style on the new SUV in an especially homogeneous way.

Interior upgrades of the Tiguan “Plus” R-Line package include sport seats (front) with R-Line logo embossed in the headrests and “Monte Carlo” fabric design, multifunctional leather steering wheel, also with R-Line logo, and aluminum pedal caps. Leather sport seats are also offered as an option.

VW Tiguan R-Line Pakket

VW Tiguan R-Line Pakket

Deel dit bericht:

1 reactie op "VW Tiguan krijgt R-pakket"

  1. PJS 02-12-2007 om 13:10

    In deze uitvoering zou ik de Tiguan nog wel zien zitten als ze die achterspoiler achterwege laten. Je blijft natuurlijk beperkt in motorenkeuze 2 TDI’s (136 & 170 Pk) en 2 TSI’s (150 & 200 Pk).

Reageer

Reactie aan het plaatsen...