Officieel: Audi A3 Cabrio

Audi A3 Cabrio
Audi heeft vandaag de zomerse A3 Cabriolet voorgesteld, vanaf April volgend jaar staat hij bij de dealers. De wagen moet de concurrentie aangaan met de BMW 1-serie cabrio.

De A3 Cabrio heeft een gewone stoffen kap, Audi heeft deze kap zo ontwikkeld dat ze in negen seconden opent of sluit. Toch houdt de stoffen kap volgens Audi het geluid goed buiten want de wagen produceert maar één decibel meer geluid bij 140 km/h dan de hatchback. De kap is trouwens in drie verschillende kleuren leverbaar, voor de carrosserie zijn maar vijftien kleuren te kiezen.

De vierzitter heeft een kofferruimte van 260 liter met de kap ingeklapt en 674 liter als het dak gesloten is. De bediening van het dak gaat standaard halfautomatisch (?) maar kan tegen bijbetaling volautomatisch worden bediend. Het dak kan tot een snelheid van 30 km/u geopend of gesloten worden.

Het motorengamma van de A3 Cabrio bestaat uit twee benzine en twee dieselmotoren. Bij de diesels zijn er de 1.9liter TDI met 105 pk en de 2.0 liter TDI met 140 pk. Deze hebben respectievelijk een verbruik van 5,1 en 5,3 liter per 100 km. De 2.0 TDI sprint van 0 naar 100 km/u in 9,9 seconden en heeft een topsnelheid van 204 km/u. Bij de benzinemotoren is er de keuze tussen de 1.8 liter TSFI met 160 pk en de 2.0 liter TFSI met 200 pk.

Audi A3 Cabrio

Audi A3 Cabrio

Audi A3 Cabrio

Audi A3 Cabrio

Audi A3 Cabrio

Audi A3 Cabrio

Audi A3 Cabrio

Audi A3 Cabrio

Audi A3 Cabrio

Audi A3 Cabrio

Audi A3 Cabrio

Audi A3 Cabrio

Audi A3 Cabrio

Audi A3 Cabrio

Audi A3 Cabrio

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...