Volkswagen investeert 9,5 miljard tot 2010

Volkswagen Space Up! Blue
Volkswagen gaat 9,5 miljard euro investeren om zijn doel om in 2018 meer dan tien miljoen auto’s te verkopen te bereiken. Dit bedrag zal de komende drie jaar geïnvesteerd worden.

6,5 miljard euro wordt bij Volkswagen gestopt in de ontwikkeling van nieuwe modellen, de overige 3 miljard euro wordt gebruikt om nieuwe fabrieken in India en Rusland te bouwen. De volledige VW groep (VAG) investeert 28,9 miljard euro de komende drie jaar. De groep bestaat momenteel uit Skoda, Bugatti, Lamborghini, Bentley, Seat, Audi en Volkswagen.

Het bericht volgt kort na de ambitieuze uitspraak van Volkswagen dat het in 2018 de grootste autobouwer ter wereld wil zijn. De Volkswagen groep is bovendien bezig met het ontwikkelen van een viertal “standaard” platformen voor zijn auto’s, hiermee worden de productiekosten met 25 tot 40% teruggedrongen en kan de productie worden verdubbeld.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...